Inlägg publicerade under kategorin Kurser

Av Yanét - 6 april 2008 16:25

Rita hästar

Detta är egentligen ren idioti att "lära ut" eftersom detta är mitt tredje eller fjärde försök med den här rittekniken. Och jag är extremt oduktig på hästanatomi vilket man nästan måste vara för att få till en bra bild. Eller så kan man kolla av en bild på en riktig häst men bara för att få till musklerna och sådant... Detta kan kallas cirkel-tekniken. Jag arbetar med photoshop och ritbord därav de fula linjerna. Men ska ni göra detta i photoshop så använd flera lager till de olika delarna. Då blir efterarbetet enklare. Samma sak gäller andra program där man kan ha olika lager.

Först gör man en oval figur på diagonalen. Detta motsvarar mitten av hästen. Sen ritar
man två stora runda på vardera sida om den ovala figuren dock så att det blir ett "glapp" mellan dem.

Detta utgör hästens kropp. Rita nu en mindre oval figur på diagonalen fast i en annan vinkel på en av cirklarna.

Den nya ovalen utgör hästens hals. Nu ritar du till två cirklar i slutet på halsen först en ganska stor och sen en lite mindre.

Ben kan se ut på olika sätt, och detta är det fula sättet, antar jag xD
Hästen ser nu jätte mager ut och grotesk (och mitt slutresultat blir inte mycker finare det heller)
Men nu börjar den ta form mer...

Nu är det jätte kluddigt, men hästformerna börjar synas tydligare nu i alla fall.
Vad som hände sen är fusk egentligen. Vill man göra det snyggt arbetar man mer påbilden. Det hade inte jag tålamod till idag. Så hästen slutade med att den såg konstigt sjuk ut!





Av Yanét - 6 april 2008 16:20

PÄLS

Att göra päls kan ju vara behändigt om man ritar egna bilder till sina djur och hästar. Det är egentligen ganska enkelt att få till det bra. De enda verktygen jag använder för detta är penseln, smudge och i vissa fall även dodge/burn. Alla de finns i verktygslistan om ni inte vet hur de ser ut.

Penseln som jag använder finns bland photoshops orginal penslar, den kanske heter olika i olika versioner(?) men här heter det Naturalbrushes/Naturpenslar. Det understalagret har 100% Opacitet och lagren över det har ca 50% i opacitet (styrka). Det gäller att lägga in olika färger så att pälsen får lite variation i färgerna. Sen är det bara att smudge:a på.

Men då har jag även använt dodge och burn och smudgat ut in det i bilden. Det är perfekt att använda när man ska göra man och svans till hästar eller hår till människor!


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2008
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards